Kotkan Meripäivillä väritettiin ja tunnistettiin kaloja Itämeri-kylässä

Kotkan Meripäiviä vietettiin viime viikolla 27.-30.7.2022 ja myös me olimme siellä mukana! Pisteemme sijaitsi Sapokan rannassa olevassa Itämeri-kylässä. Teltassa oli paljon kävijöitä kaikkien neljän päivän aikana ja kiitämmekin osaltamme lämpimästi kaikkia Itämeri-kylän muita toimijoita ja kylässä sekä erityisesti tietenkin pisteellämme vierailleita!

Meidän pöydässä oli tarjolla sekä tietoa että tekemistä. Meripäivien hulinassa oli hyvä hetkeksi levähtää värittämään kaloja, joita kertyikin pienten ja vähän isompienkin taiteilijoiden toimesta peräti 233 kappaletta. Kalat ripustettiin esille kalaverkkoon ja tuotoksesta kertyi todella hieno ja värikäs saalis!

Pisteellämme oli tarjolla myös aivonystyröiden hierontaa kahden erilaisen kalavisan merkeissä. Helpommassa versiossa arvuuteltiin neljää melko tuttua kalaa ja vaativammassa peräti 73:a Suomessa tavattua kalaa. Helpompaan arvontaan osallistuttiin runsain määrin: vastauksia kertyi neljän päivän aikana yhteensä 297 kappaletta! Vaativampaan tehtävään saimme 18 vastausta. Kalajulisteen äärellä käytiin monia mielenkiintoisia keskusteluja ja pähkäiltävää riitti molemmissa visailuissa.

Arvoimme helpomman visan osalta joka päivä kaksi voittajaa. Voittajia olivat:
* keskiviikkona Enni Manninen, Tesjoki ja Urho Markkanen, Kotka
* torstaina Irja Uhre, Tampere ja toinen voittaja Kuopiosta (ei nimen julkaisulupaa)
* perjantaina Aino Lindqvist, Kotka ja Linnea Mäkilaurila, Vantaa
* lauantaina Sella Norema, Kotka ja toinen voittaja Kotkasta (ei nimen julkaisulupaa)

Vaativamman visan osalta palkitsimme tietäjien joukosta parhaiten osanneen henkilön, joka oli vasta 9-vuotias Paavo Sinisalo Ummeljoelta. Paavon kalatietous sai meidät aivan ihmetyksen valtaan ja toivotamme Paavolle oppimisen iloa myös jatkoon! Paavon lisäksi palkitsimme vielä neljä muuta visaajaa: Samuli Huuhilo, Helsinki, Miikka Elfvengren, Kotka, Adam Vilpponen, Kotka sekä yhteistyössä visaa tehneet Satu Laakso, Venla Yinusa ja Noora Kaksonen, Kotka. Onnittelut kaikille voittajille, palkinnot on toimitettu/postitettu voittajille.

Nyt palataan taas normaaliin arkeen ja syksyisiin touhuihin. Nähdäänhän taas ensi vuonna Meripäivillä, Itämeri-kylässä!